COVID-19 protocol

Geachte cliënt,

Omdat het Coronavirus nog steeds actief is, zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld voor jou en mijn veiligheid. Je wordt geacht deze te lezen en te respecteren.

• Blijf thuis indien je of een van jouw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Je wordt geacht jouw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen jou, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.
• Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd
• Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot een minimum wordt beperkt. Kom op tijd maar niet te vroeg.
• Het toilet is een gezamenlijk toilet. Ik vraag je deze bij voorkeur tijdelijk niet te gebruiken. Ga je toch naar het toilet dan is gebruik voor eigen risico.
• Kom zoveel mogelijk alleen, laat jouw partner thuis. Een van beide ouders kan uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen.
• Neem zo min mogelijk spullen mee en stop jouw spullen die noodzakelijk zijn, weg in jouw tas of jaszak.
• Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep. Jou wordt gevraagd bij binnenkomst in mijn praktijk een steriele handgel te gebruiken. In mijn praktijk aanwezig.
• Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, massagetafel en massage attributen schoongemaakt. Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
• Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.
• Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiekcontact tot een minimum beperkt. Bij de lichaamsgerichte behandelingen zoals de reflexzone massage zal ik een mondkapje dragen. Het kan zijn dat jou ook gevraagd wordt om een mondkapje te dragen. De steriele mondkapjes zijn in mijn praktijk aanwezig. Voor deze behandelingen dien je zelf een 1 persoons hoeslaken en twee handdoeken mee te nemen.
• Indien jij je angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef jou instructies of oefeningen. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in jouw totaal aantal vergoedingen.

Met vriendelijke groet,

Jouw behandelaar,

Jelma Daalman
Natuurgeneeskundig therapeut.
Reflexzone therapeut.
CAM therapeut

Leidraad infectiepreventie Covid-19 7-5-2020

Voor in de praktijkruimtes.
Regels waar we ons aan houden voor uw en mijn gezondheid.
Neemt u even de tijd om deze te lezen!

1. Geef geen handen.
2. Volg de aanbevelingen van het RIVM op.
3.  Handen wassen na toiletbezoek (indien toegestaan).
4.  Raak zo min mogelijk aan in de praktijkruimte.
5.  Uw spullen (telefoon, sleutels etc.) stopt u weg in uw jaszak of tas.
6.  Kom niet te vroeg op uw afspraak zodat u niet te lang in de wachtruimte zit.
7.  Hou zo veel mogelijk minimaal 1,5 meter afstand tot uw behandelaar en andere mensen.
8.  Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat u meteen wegwerpt in de prullenbak. Heeft u geen
papieren zakdoekje, dan niezen of hoesten in uw ellenboog.
9.   Na niezen of hoesten handen wassen met zeep of desinfectiegel.
10. Vervolgafspraak ontvangt u direct of digitaal.

Resetten in mijn praktijk?

Ik help jou verbanden te leggen tussen jouw verschillende klachten en blokkades en het vinden van de oorzaak hiervan. Vervolgens komen we samen tot een plan van aanpak waarin ik jou help om hieraan te werken. Op deze manier kom je erachter dat je met betere keuzes een beter leven kunt krijgen en je dus kunt resetten van lichamelijke en geestelijke blokkades. Daarvoor maak ik gebruik van diverse behandelmethodes die het beste passen bij jouw klachten.