Levenscoach

 

Levenscoaching is een vakgebied binnen de hulpverlening aan volwassenen, waarbij de volwassene centraal staat. Het is een laagdrempelige vorm van begeleiding en er is geen verwijzing nodig.

Bij levenscoaching draait het om jou! Ieder persoon is uniek, ieder persoon heeft zijn of haar eigen talenten, kwaliteiten en mogelijkheden, maar soms zit het weggestopt en functioneert het niet goed.

Door misschien keuzes te hebben gemaakt die op lange termijn niet altijd de juiste bleken te zijn of nu niet meer van toepassing zijn. Je ambities, je relaties of je carrière zijn niet zo uitgepakt als jij het eigenlijk wilde. Onverwachte gebeurtenissen, tegenslagen, bijvoorbeeld op het gebied van werk, relatie en financiën, en de daarbij horende teleurstellingen kunnen zorgen voor een deuk in je zelfvertrouwen.

Maar ook opnieuw je passie willen zoeken en misschien wel een andere weg in willen slaan. Hierdoor kan je vragen krijgen:
–           Ben ik blij met wie ik ben?
–           Wie ben ik eigenlijk?
–           Ben ik blij met mijn leven?
–           Ben ik tevreden met wat ik heb bereikt?
–           Doe ik eigenlijk wel dingen waar ik gelukkig van wordt?
–           Wat zou ik willen veranderen?
–           Kan ik het ook anders doen?
–           Hoe zou ik mij willen voelen?
–           Hoe ga ik met negativiteit om en hoe buig ik dat om naar positiviteit?

Als levenscoach leer ik je om antwoord te geven op levensvragen en geef ik je manieren om hiermee om te gaan. In de sessies houden we een zoektocht naar de vrijheid die je hebt en de schijnbare noodzakelijkheden die je uit de weg kunt gaan. Uit de keuzes die in het verleden gemaakt zijn en waar die keuzes toe geleid hebben, kan waardevol materiaal voor jouw toekomst geput worden. Bijvoorbeeld over het verschil tussen wie je wilt zijn en wie je werkelijk in de praktijk bent. Mogelijk kun je andere keuzes maken om dit te bereiken.

Resetten in mijn praktijk?

Ik help jou verbanden te leggen tussen jouw verschillende klachten en blokkades en het vinden van de oorzaak hiervan. Vervolgens komen we samen tot een plan van aanpak waarin ik jou help om hieraan te werken. Op deze manier kom je erachter dat je met betere keuzes een beter leven kunt krijgen en je dus kunt resetten van lichamelijke en geestelijke blokkades. Daarvoor maak ik gebruik van diverse behandelmethodes die het beste passen bij jouw klachten.