ervaringen

Marieta – 50 jaar

Pijn heupen, artritis psoriatica, eczeem en candida.

Ik had een been lengte verschil wat weer pijn in de heupen gaf, maar ook nog andere klachten zoals artritis psoriatica , eczeem en een candida infectie en een gevoel van moeheid. In het verleden heb ik een hele lichte chemokuur gehad om de huid schoon te maken en vroeger heb ik ook de nodige antibiotica gehad, allemaal niet zo goed voor mijn afweersysteem (daar had ik toen nog geen benul van).Via de dermatoloog (waar ik heen ging voordat ik naar Reset therapie ging) had ik verschillende smeerseltjes gekregen die de huid misschien wel schoonmaakten maar weer andere klachten bezorgden zoals een dunne huid die zeer snel ging bloeden en opzwelling van mijn geslachtsorganen (dat was de druppel die mij naar Reset therapie deed overstappen).Jelma kwam met tips aanzetten waar ik wat aan heb en ook middeltjes die helemaal niet duur zijn maar wel nuttig voor mij. Verder moest ik ook met mijn voedingspatroon aan de gang, ook hier de nodige tips die ik goed kan gebruiken en goed te doen zijn. Met als gevolg dat ik me een stuk fitter voel dan voorheen maar ook mijn huid is nu eczeem vrij. De psoriasis is ook een stuk minder geworden. De artritis geeft nogal pijn en hiervoor heb ik de nodige supplementen gekregen die mij helpen. Verder behandeld Jelma mijn been/heup door het weer op de goede plek de duwen. Al met al een aardige waslijst met klachten waar ik nog niet vanaf ben maar wel van merk dat het beter gaat. De klachten zijn niet in één dag gekomen en gaan ook niet in één dag weg, maar ik voel mij een stuk beter en een stuk rustiger en we zijn op de goede weg. Beetje bij beetje gaat het steeds beter en dat is het voornaamste. Maar ik ben vol vertrouwen op de goede afloop.

Joyce – 51 jaar

Verkrampte nek en schouders.

Je lichaam kan zo uit balans raken door veel invloeden van buitenaf of door privé omstandigheden. Voorheen had ik veel lichamelijke klachten zoals een verkrampte nek en schouder. Verder vond ik het ook moeilijk om problemen op het werk, waar je geen invloed op hebt, los te laten. Door met Jelma hierover te praten en vervolgens je lichaam door haar te laten behandelen, laat je onbewust lichamelijke en emotionele ballast los. Na de behandeling voel je je weer een stuk lichter en ontspannen.

Lena – 66 jaar

Meerdere pijnpunten.

Ik kom enige tijd bij Jelma, zij is deskundig en geeft je goede raad ; door haar cursussen die zij moet doen blijft zij bij; voor elk pijntje of blokkering heeft zij een oplossing.

Gert – 58 jaar

Non Hodgkin.

Ik was 48 toen ik Lymfeklier kanker [non-Hodgkin] kreeg. Ik had altijd met heel veel plezier in een ziekenhuis gewerkt. En was eigenlijk nooit echt ziek. En als ik ziek werd gewoon thuis uitzieken en daarna gewoon weer aan het werk. Ik ging eigenlijk ook nooit naar de huisarts. Van de ene op de andere diagnose weke weefsel in de thorax tussen m’n longen. Kortom ik werd patiënt en moest verzorgd worden. Tijdens mijn ziekte kreeg ik chemotherapie en heel veel medicatie. En ik hield vocht vast. Dus kreeg een aantal longpuncties om het vocht weg te halen. Daarna ben ik nog aan mijn longvlies geopereerd. Na de operatie is mijn rechter long geslonken en het nooit meer de oude geworden. Ik heb nu 55% longcapaciteit en moet veel activiteiten doseren. Ik kom nu maandelijks bij Jelma. Bij elke behandeling heb ik het gevoel dat ik meer lucht krijg. Als mij iets dwars zit dan kan ik dat met haar bespreken en dat lucht altijd enorm op.

Sonja – 51 jaar

Laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

Van kinds af aan heb ik last van een laag zelfbeeld en erg weinig zelfvertrouwen. Nu ik sinds een paar jaar een eigen bedrijf heb, speelt eigenwaarde (wat ben ik waard en dus wat vraag ik voor tarief) ineens weer een rol. Diverse workshops en therapeutische sessies gedaan, maar het “probleem” is hardnekkig. Jelma is er een Ster in om de diverse ervaringen die ik heb gehad en mijn huidige verhaal en situatie een eenheid te laten vormen IN mij. Met een heerlijke healing om het compleet te maken. Ik voel me herboren en energiek. Dankjewel Jelma.

Kim – 28 jaar

Ehlers Danlos Syndroom type 3.

Vanaf mijn 16de levensjaar begon ik te kampen met vage klachten van spierpijn, gewrichtspijn, kneuzingen en breuken. Tot mijn 28ste heb ik letterlijk moeten overleven in een lichaam gevuld met pijn en een leven gevuld met onbegrip door de buitenwereld want niemand kon me vertellen wat ik mankeerde.Toen ik na 12 jaar overleven de diagnose Ehlers Danlos Syndroom type 3 te horen kreeg, was ik opgelucht want eindelijk had ik een diagnose alleen werd er wel gemeld er is niks aan te doen en je moet het er maar mee doen.
Na ruim een jaar van chronische vermoeidheid, veel pijn en eigenlijk niet meer weten waar ik het einde moest zoeken in dit gevecht en eigenlijk niet meer de energie had om er tegen te vechten, vond ik Jelma.
Nu ruim 6 maand later en ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik in de laatste 12 jaar nooit zoveel nieuwe energie heb gehad als nu, nooit zo rustig en zonder angst mijn ziekte onder ogen kan zien als ik ooit heb gedacht.
Ook heb ik ervaren dat door simpele veranderingen aan mijn eten, bachremedie en homeopatische medicijnen dat ik wel een manier kan vinden om met deze aandoening te leven. En dat ik het kan accepteren en het onbegrip van de buitenwereld los kan laten en zonder angst een toekomst kan zien.
Ik had na jaren van overleven nooit gedacht dat ik kan zeggen ik ben nu aan het leven en niet meer aan het overleven.
Mijn ziekte zal nooit overgaan maar de bijwerkingen van mijn ziekte die heeft Jelma zo verminderd waardoor ik niet meer tegen en mijn ziekte, mijn angsten, mijn onzekerheden en mijn vermoeidheid hoef te vechten.
Door de afgelopen maanden heb ik beseft dat ondanks mijn ziekte, ik nog steeds een persoon ben. En dat als de energie weer toeneemt in je lichaam je weer ruimte hebt om verder te kijken naar mogelijkheden en een toekomst.

Harmien – 56 jaar

Rugklachten en migraine.

Na meer dan 30 jaar last van rugklachten en migraine ben ik 4 jaar geleden naar Jelma gegaan. Daar is het beenlengteverschil van plm 1.5 cm door middel van 1 simpele oefening door mijzelf te doen en wat manipulatie oefeningen door Jelma verholpen. Door massages, manipulatie en medicatieondersteuning is de migraine zo goed als onder controle. Aan de voorhoofdsholteontstekingen wordt nog gewerkt. Mijn rug is een stuk steviger geworden, door eigenlijk niet meer dan manipulatie en massage.Voor het algehele welbevinden slik ik ondersteunende medicatie, op homeopatische basis. Kan zeggen dat ik er stukken op vooruit ben gegaan de afgelopen 4 jaar, zowel fysiek als mentaal

Ellen – 31 jaar

Depressie.

Ik kwam op 29 jarige leeftijd bij Jelma en was zeer depressief. Ik zag het leven niet meer zitten na jaren door steeds wisselende psychologen en psychiaters behandeld te zijn gebruikte ik al 13 jaar anti depressiva. Ik kwam tijdens de eerste behandeling bij Jelma voor het eerst sinds jaren helemaal tot rust. Dat was zo’n bijzondere ervaring alsof alle ellende van mij wegvloeide. Jelma vertelde dat ik ook veel zelf kon doen. Ze hielp me stapje voor stapje van de sigaretten, suiker en energie drankjes verslavingen af. Ik wist niet dat ik zelf zoveel kon veranderen aan mijn situatie. Jelma leerde me mijn kracht te gebruiken en gaf mij de handvatten hoe ik dat kon doen. Na een half jaar was ik al een stuk sterker en adviseerde Jelma mij om in overleg met de psychiater de antidepressiva te minderen.
Nu 2 jaar later gebruik ik geen antidepressiva meer en rook geen sigaretten en gebruik geen energiedrankjes meer. Als ik af en toe een dip krijg maak ik een afspraak met Jelma maar daar kan ik mee leven 🙂 Ik voel me fit en onderneem van alles.

Resetten in mijn praktijk?

Ik help jou verbanden te leggen tussen jouw verschillende klachten en blokkades en het vinden van de oorzaak hiervan. Vervolgens komen we samen tot een plan van aanpak waarin ik jou help om hieraan te werken. Op deze manier kom je erachter dat je met betere keuzes een beter leven kunt krijgen en je dus kunt resetten van lichamelijke en geestelijke blokkades. Daarvoor maak ik gebruik van diverse behandelmethodes die het beste passen bij jouw klachten.